Brazil Edio Miranda Honey


MELOUN, ŽLUTÉ OVOCE, CITRUSY


Země původu: Brazílie
Farmář: Edio Miranda
Zpracování: Honey
Odrůda: Red Catuai
Nadmořská výška: 1200 m. n. m.
Profil pražení: Omni roast

Gramáž
250 g Více

Kód produktu: P00183

310 Kč s DPH
Skladem
ks

Příběh začal v roce 1947, kdy Edio Miranda a jeho manželka Maria Aparecida Milagres Miranda získali pozemek o rozloze 28 hektarů „Sitio Santo Antonio do Prado“. Ze země, která neměla žádné využití, se stal hlavní zdroj příjmů, díky produkci kávy. Rodina zde trávila i volný čas, protože se toto místo nachází v národním parku (Parque Estadual da Serra do Brigadeiro) obklopeném vodopády a krásnými výhledy na hory.
Kávu zde pěstují a produkují již mnoho let, ale teprve před asi 15 lety, poté, co se zaměřili na lepší postupy, si uvědomili, že jejich kávy mají mnohem větší potenciál. Od té doby se věnují zlepšování kvality a byli oceněni na regionálních soutěžích. Na produkci se podílejí děti Edio a Maria a zpracování kávy provádějí výhradně členové rodiny. Pozemek se nachází v horách a sběr se provádí pouze ručně. Nasbírané třešně jsou uloženy na tzv. africké postele, kde jsou nezralé třešně ručně odstraněny. Díky tomu, že se farma nachází v oblasti ve vyšších nadmořských výškách s ideálním podnebím, je výsledkem opravdu kvalitní káva. Edio se snaží, aby byla produkce co nejudržitelnější, péče o údržbu půdy, zachování řek a místních živočišných a rostlinných druhů. Jejich hlavním cílem je stát se udržitelnými ve všech třech aspektech: ekonomickém, sociálním a environmentálním. Co se týče zpracování kávy, hlavním cílem je udržet kvalitu kávy podporou co nejpomalejšího procesu sušení a přísnou kontrolou vlhkosti, aby se předešlo přefermentování třešní.

Pražírna Mabó Coffee Roasters
Země původu Brazílie
Proces zpracování Honey
Profil pražení Omni roast
Zrnková/Kapsle Zrnková káva