Brazil Inacio Soares 151 Anaerobic Natural Catucai


MELOUN, KVĚTINY, MANDARINKY



Brazilská káva s velmi "nebrazilským" chuťovým profilem.

Země původu: Brazílie
Farma: Fazenda Jairo Soares
Producent: Inacio Soares
Zpracování: 10 days Anaerobic Natural
Odrůda: Catucai
Nadmořská výška: 808 m. n. m.
Profil pražení: Filtrovaná káva

Gramáž
250 g Více

Kód produktu: P00329

360 Kč s DPH
Skladem
ks

Inacio Soares je velmi zapálený a progresivní farmář. Jeho otec, Jairo Soares, pěstoval kávu, která ani zdaleka nedosahovala kvality výběrové kávy. Říkali mu to i obchodníci se zelenou kávou, že na jeho farmě, která je ve velmi nízké nadmořské výšce (808 m. n. m.), nebude schopný vypěstovat kávu, která obdrží více než 80 bodů, aby mohla být výběrová. To chtěl Inacio změnit.

Když jeho otec zemřel, Inacio kompletně změnil styl pěstování, začal se více věnovat půdě, správnému sběru zralých třešní a v neposlední řadě také různým metodám zpracování. Tento lot byl zpracován naturální metodou, které předcházela dlouhá desetidenní anaerobní fermentace. Fermentace chuťový profil kávy posouvá na úplně jiný level. Při fermentaci dochází k mnoha biochemickým reakcím, které produkují aromatické látky. Ty díky anaerobnímu prostředí nemohou uniknout a vstřebávají se do zrnek.

Jak jsme již psali výše, tato káva pochází z Brazílie, ale její chuťový profil byste si s brazilskou kávou nikdy nespojili. 

Pražírna Manhattan Coffee Roasters
Země původu Brazílie
Proces zpracování Anaerobní
Profil pražení Filtrovaná káva
Zrnková/Kapsle Zrnková káva