Brazil Sao Silvestre Natural Cryo Fermentation Yellow Icatu


RUM, ROZINKY, MARACUJA


Země původu: Brazílie
Producent: São Silvestre
Zpracování: Natural Cryo Fermentation
Odrůda: Yellow Icatu
Nadmořská výška: 1220 m. n. m.
Profil pražení: Omni roast

Gramáž
250 g
Více

Kód produktu: P00547

550 Kč s DPH
Skladem
ks

Kryofermentace je experimentální metoda, která byla na kávu použita poprvé v El Salvadoru. Rodolfo Ruffatti vedl rozhovor s bratry Andrades o kryofermentaci, která se používá při zpracování vína. Společně došli k závěru, že by bylo možné využít tuto metodu i pro zpracování kávy. Zvědavost je dotlačila k prvnímu pokusu a výsledek? Velmi intenzivní káva s čistým chuťovým profilem.

Kryofermentační proces znamená, že třešně odrůdy Yellow Icatu byly fermentovány v uzavřených barelech oslnivých 288 hodin při teplotě 9 °C. Nízká teplota zvyšuje obsah cukru a tím téměř zdvojnásobuje výslednou sladkou chuť. Díky pomalému procesu při nízké teplotě je fermentace kontrolovatelná. Výsledkem celého procesu je chuť zralého ovoce bez vedlejších efektů klasické fermentace.

Pražírna Sloane Coffee Roasters
Země původu Brazílie
Proces zpracování Anaerobní
Profil pražení Omni roast