Colombia Caldas DECAF


POMERANČOVÁ KŮRA, KARAMEL, OŘECHY


Země původu: Kolumbie
Region: Caldas
Odrůda: Caturra, Castillo, Colombia, Tabi, Typica
Nadmořská výška: 1400-1800 m. n. m.
Profil pražení: Espresso

Gramáž
200 g Více

Kód produktu: P00264

280 Kč s DPH
Není skladem

Proces, při kterém se odstraňuje kofein se provádí ve městě Manizales ethylacetátem (E.A.), přirozeně extrahovaným z cukrové třtiny. V Kolumbii, kde je cukrová třtina snadno dostupná, má velký ekonomický smysl využít tento bohatý zdroj k doplnění kávového průmyslu. E.A. se také nachází ve víně, pivu, ovoci, zelenině a dalších potravinách a nápojích. Když je káva zpracována, je nejprve ponořena do vody. To zvyšuje vlhkost a zrno bobtná, aby se usnadnila extrakce kofeinu. V této fázi se káva začíná promývat směsí ethyl acetátu s vodou a kofein je z ní vyplavován.

Zrna se poté propláchnou vodou a párou, aby se vyčistila i vetšina vnitřních částí zrna. Nakonec se káva suší, dokud nedosáhnou vlhkosti podobné jako před procesem. Tato metoda se vyhýbá nadměrnému teplu nebo tlaku, což by mohlo narušit buněčnou strukturu zeleného zrna.

Pražírna Casino Mocca
Země původu Kolumbie
Profil pražení Espresso
Zrnková/Kapsle Zrnková káva