Colombia Danilo Perez 200 h Anaerobic Natural Caturra


KAKAO, BANÁN, MANGO


Země původu: Kolumbie
Farma: Finca Guacanas
Zpracování: 200h Anaerobic Natural
Odrůda: Caturra
Nadmořská výška: 1650 m. n. m.
Profil pražení: Filter roast

Gramáž
250 g Více

Kód produktu: P00385

410 Kč s DPH
Skladem
ks

Danilo Perez je velmi progresivní. Je jedním z prvních farmářů v Kolumbii, který začal svou kávu fermentovat anaerobně, a dělá tak už od roku 2018. 

Celý proces zpracování se skládá z několika částí. První fáze je 50 hodinová anaerobní fermentace v tanku, následně se třešně dají do Grainpro pytlů, kde se nechají fermentovat dalších 70 hodin při stabilní teplotě 22 °C, která je docílena potopením pytlů do vody. Po fermentaci se třešně přesunou na sušící stoly, kde se suší až do dosažení 18% vlhkosti, a poté se opět dají do Grainpro pytlu kde se káva při 40 °C dosuší na požadovanou vlhkost 10,5 %. Celý proces trvá 200 hodin.