Colombia Diego Bermudez Thermal Shock Anaerobic Castillo
Colombia Diego Bermudez Thermal Shock Anaerobic Castillo
MALINY, LIČI, ŽELÉ BONBÓNY
Progresivní farmář, inovativní metoda zpracování a úžasný chuťový profil - sladký, ovocný, komplexní. Prostě pecka!
Země původu: Colombia
Farma: El Paraiso
Producent: Diego Bermudez
Zpracování: Thermal shock Anaerobic
Odrůda: Castillo
Nadmořská výška: 1800 m. n. m.
Profil pražení: Filtrovaná káva
Gramáž
250 g Více
Kód produktu: P00331
390 Kč
s DPH
Tato káva je opravdová pecka! Anaerobní fermentace s teplotním šokem kávu dělá velmi živou v chuti. Po sklizni třešně prochází první fází anaerobní fermentace, po dobu 48 hodin při teplotě 18 °C a poté se oloupou. Následuje druhá fáze anaerobní fermentace, dalších 48 hodin tentokrát při 21 °C. Po fermentaci přichází již zmíněný teplotní šok, kdy se zrna propláchnou nejdříve vodou o teplotě 40 °C, a potom vodou o teplotě 12 °C. Tento šok zajistí stabilizaci biochemických procesů. Následuje sušení.
Diego Bermudez je dokonalý příklad moderního přístupu k pěstování kávy včetně používání mikroorganismů a experimentálních metod zpracování. Jeho kávy jsou velmi zajímavé.
Pražírna | Manhattan Coffee Roasters |
---|---|
Země původu | Kolumbie |
Proces zpracování | Anaerobní |
Profil pražení | Filtrovaná káva |
Zrnková/Kapsle | Zrnková káva |