Colombia Diego Bermudez Thermal Shock Anaerobic Castillo


MALINY, LIČI, ŽELÉ BONBÓNY



Progresivní farmář, inovativní metoda zpracování a úžasný chuťový profil - sladký, ovocný, komplexní. Prostě pecka!

Země původu: Colombia
Farma: El Paraiso
Producent: Diego Bermudez
Zpracování: Thermal shock Anaerobic
Odrůda: Castillo
Nadmořská výška: 1800 m. n. m.
Profil pražení: Filtrovaná káva

Gramáž
250 g Více

Kód produktu: P00331

390 Kč s DPH
Není skladem

Tato káva je opravdová pecka! Anaerobní fermentace s teplotním šokem kávu dělá velmi živou v chuti. Po sklizni třešně prochází první fází anaerobní fermentace, po dobu 48 hodin při teplotě 18 °C a poté se oloupou. Následuje druhá fáze anaerobní fermentace, dalších 48 hodin tentokrát při 21 °C. Po fermentaci přichází již zmíněný teplotní šok, kdy se zrna propláchnou nejdříve vodou o teplotě 40 °C, a potom vodou o teplotě 12 °C. Tento šok zajistí stabilizaci biochemických procesů. Následuje sušení.

Diego Bermudez je dokonalý příklad moderního přístupu k pěstování kávy včetně používání mikroorganismů a experimentálních metod zpracování. Jeho kávy jsou velmi zajímavé. 

Pražírna Manhattan Coffee Roasters
Země původu Kolumbie
Proces zpracování Anaerobní
Profil pražení Filtrovaná káva
Zrnková/Kapsle Zrnková káva