Colombia El Tractor Lactic Natural


GREP, BROSKVE, TŘEŠNĚ


Země původu: Kolumbie
Farma: El Tractor
Zpracování: Lactic Natural
Odrůda: Red Bourbon
Nadmořská výška: 2300 m. n. m.
Profil pražení: Omni roast

Gramáž
250 g Více

Kód produktu: P00160

320 Kč s DPH
Skladem
ks

V nadmořské výšce 2300 metrů v oblasti La Sierra, na východním okraji Medellínu, se nachází farma El Tractor, kterou provozuje Don Gabriel Cortes, který s odrůdou Red Bourbon, jež pěstuje, dosáhl perfektních výsledků. Nedávno vyhrál soutěž o nejlepší kávu v Medellínu. 

Lactic fermentation ve zpracování kávy může znamenat několik odlišných věcí, které ovšem mají společné to, že se pro kávu vytvoří anaerobní prostředí, to znamená, že se třešně umístí někam, kde není přístupný kyslík. Fermentaci kávových třešní způsobují divoké bakterie a bakterie mléčného kvašení, ovšem divoké bakterie potřebují kyslík pro vytváření dalších buněk, tudíž v anaerobním prostředí převažují bakterie mléčného kvašení.
V tomto procesu jsou třešně udržovány teplé, aby byl proces urychlen. Bakterie mléčného kvašení vytváří kyselinu mléčnou z cukrů v třešních a sleduje se hodnota PH. To proto, aby byla fermentace včas zastavena. Po fermentaci může být káva zpracována metodou honey nebo washed, ovšem v tomto případě byly třešně sušeny a zpracovány naturální metodou.

Pražírna Hasbean Coffee
Země původu Kolumbie
Proces zpracování Lactic fermentation
Profil pražení Omni roast
Zrnková/Kapsle Zrnková káva