Colombia La Esperanza Hybrid Natural Mandela


MANGO, ANANAS, ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR, WINEY


Země původu: Colombia
Farma: La Esperanza, Valle del Cauca, Trujillo
Zpracování: Natural
Odrůda: Mandela
Nadmořská výška: 1430-1760 m. n. m.
Profil pražení: Omni Roast

Gramáž
200 g
Více

Kód produktu: P00145

390 Kč s DPH
Není skladem

Odrůda Mandela vznikla zkřížením odrůd Caturra Timor Hybrid a původními etiopskými odrůdami, jako například Sudan Rume, Daleco a Villa Sarchi.

Sbírání se provádí ručně, výběrem pouze z dokonale zralých třešní. Proces loupání se provádí bez vody. Káva se otáčí a senzoricky kontroluje, aby byla fermentace rovnoměrná. Doba fermentace pro tuto kávu se pohybuje mezi 19 a 22 hodinami u celých třešní a poté se oloupe slupka, aby se zahájil druhý fermentační krok v pergaminu, který trvá 35 hodin. Káva se ponechá asi 48 hodin v silu (teplota asi 35 °C) a poté se 15 dní suší slunci.

Výsledkem je tento úžasný, funky chuťový profil, s výraznou vinnou aciditou a chutí tropického ovoce.

Pražírna Sloane Coffee Roasters
Země původu Kolumbie
Proces zpracování Natural
Profil pražení Omni roast
Zrnková/Kapsle Zrnková káva