Costa Rica ARBAR El Oasis Red Honey


JAHODOVÁ MARMELÁDA, ČOKOLÁDOVÁ PĚNA, HROZNY


Země původu: Kostarika
Farma: El Oasis
Zpracování: Red Honey
Odrůda: Caturra a Catuai
Nadmořská výška: 1600 m. n. m.
Profil pražení: Omni roast

Gramáž
250 g Více

Kód produktu: P00158

290 Kč s DPH
Skladem
ks

Farmu provozuje Carlos s jeho ženou a dětmi, Maria Isabel, Yessica, Karen, Esteban a Jose Ignacio. Farmu vlastní 20 let ale teprve v roce 2014 si začal kávu sám zpracovávat.

Název zpracovatelského závodu "ARBAR" je kombinace jmen členů rodiny. - Carlos ARietta a Maria BARboza.

Tato káva je zpracována metodou Red Honey. Honey je metoda, která je podobná metodě Pulped Natural, ovšem se při ní používá méně vody. Tedy něco mezi promytou a naturálně zpracovanou kávou. Část dužiny je ponechávána na zrnech, díky čemuž vzniká zajímavý chuťový profil. Dužina a slupka je odstraněna od zrnka uvnitř třešně a následně se káva suší. Název Red Honey, respektive červená barva v názvu odpovídá množství dužiny, které je ponecháno na zrnku. Na vzduchu dužina začne měnit barvu a v tomto případě má zrnko s dužinou červenou barvu. Čím více dužiny je na kávě ponecháno, tím tmavší barvu při sušení zrno má. Tato metoda zpracování s sebou nese i riziko přefermentování kávy během procesu, ale jelikož je v této části Kostariky vody nedostatek, je tato metoda zpracování pro oblast jako dělaná. 

Pražírna Hasbean Coffee
Země původu Kostarika
Proces zpracování Honey
Profil pražení Omni roast
Zrnková/Kapsle Zrnková káva