Costa Rica Fernando Cordero Thermal Fermented Catuai Amarillo


SKOŘICE, PERNÍKOVÉ KOŘENÍ, JABLKO, ROSÉ


Země původu: Kostarika
Producent: Fernando Cordero
Zpracování: Thermal Fermentation
Odrůda: Catuai Amarillo
Nadmořská výška: 1 780 m. n. m.
Profil pražení: Filter roast

Gramáž
250 g Více

Kód produktu: P00523

390 Kč s DPH
Skladem
ks

Dlouhodobě vysoká kvalita vypěstovaného zrna, tím je proslulý farmář Fernando Cordero z Kostariky. Odrůda Catuai Amarillo byla vypěstovaná na jeho polích ve výšce 1 780 metrů nad mořem. Po sběru v únoru 2021 káva putovala do zpracovatelského závodu Cordillera de Fuego. Majitel závodu Luis Campos začal experimentovat s termální fermentací už deset let zpátky. Až po pěti letech začal dosahovat požadovaných výsledků, a tak začal takto zpracovanou kávu i prodávat. Celý proces začíná ručním sběrem kávy skoro přezrálých kávových třešní, protože mají vysoký obsah cukru. Následně se třešně vloží do nádrže z nerezové oceli a uzavřou se tak, že se k nim nedostane kyslík. Výsledkem je komplexní chuť kávy. V chuťovém profilu se můžete těšit na skořici, perníkové koření, jablko a rosé.

Pražírna Diamonds Roastery
Země původu Kostarika
Proces zpracování Anaerobní
Profil pražení Filtrovaná káva
Zrnková/Kapsle Zrnková káva