Costa Rica Sumava Lactic Fermented Catuai & Villa Sarchi


POMERANČOVÝ FRESH, MERUŇKY, JOGURT


Země původu: Kostarika
Farma: Finca Sumava
Zpracování: Lactic fermentation
Odrůda: Catuai a Villa Sarchi
Nadmořská výška: 1670-1790 m. n. m.
Profil pražení: Omni roast

Gramáž
250 g
Více

Kód produktu: P00394

390 Kč s DPH
Není skladem

Tahle káva je opravdu neobvyklá. Vše začalo jako experiment týmu farmy Finca Sumava před 3 lety, kdy začali na farmě poprvé používat mléčné kvašení.
Jak to funguje? Nejprve si musíme říct něco o procesu zpracování honey, který je pr oKostariku typický. Toto je nyní nejběžnější způsob zpracování kávových třešní v Kostarice. Zahrnuje odstranění slupky a části dužiny před tím, než jsou zrnka (a zbývající dužina) ponechány na slunci, kde se suší. Během sušení se fermentací kvasinek a bakterií (zejména bakterií mléčného kvašení - „LAB“) rozloží zbývající dužina. 
Během tohoto procesu se cukry mění na kyselinu mléčnou, která snižuje pH a my tak ve výsledném šálku můžeme cítit výraznější aciditu.

Pražírna Hasbean Coffee
Země původu Kostarika
Proces zpracování Lactic fermentation
Profil pražení Omni roast
Zrnková/Kapsle Zrnková káva