El Salvador La Divina Kombucha Experiment Red Bourbon


TŘEŠNĚ, GRANÁTOVÉ JABLKO, ČERVENÉ HROZNY


Země původu: El Salvador
Farma: La Divina Providencia
Zpracování: Semi-Washed Kombucha Experiment
Odrůda: Red Bourbon
Nadmořská výška: 1600-1800 m. n. m.
Profil pražení: Omni roast

Gramáž
200 g
Více

Kód produktu: P00365

420 Kč s DPH
Není skladem

Tak tohle je opravdu něco! Káva fermentovaná s kvasinkami a bakteriemi, které se používají pro výrobu kombuchy (SCOBY). Jak to celé funguje? V procesu fermentace kvasinky zpracovávají cukr z kávových třešní a přeměňují ho na alkohol, což není pro zpracování kávy ideální, poté ovšem nastupují bakterie, které vzniklý alkohol přeměňují na kyseliny, což už je s ohledem na výslednou chuť velmi zajímavé! 

Tato káva mohla vzniknout díky spojení dvou známých jmen v oblasti progresivního pěstování kávy v El Salvadoru, kteří se experimentů opravdu nebojí, Roberto Ulloa z farmy La Divina Providencia a rodina Ruffatti. 

Pražírna Sloane Coffee Roasters
Země původu El Salvador
Proces zpracování Honey, Anaerobní
Profil pražení Omni roast
Zrnková/Kapsle Zrnková káva