Ethiopia Chelbesa Anaerobic Heirloom


SUŠENÉ JAHODY, LIČI, KARAMEL, MLÉČNÁ ČOKOLÁDA


Země původu: Etiopie
Producent: Chelbesa
Zpracování: Anaerobní
Odrůda: původní etiopské odrůdy
Nadmořská výška: 2000–2200 m. n. m.
Profil pražení: Filter roast

Gramáž
300 g
Více

Kód produktu: P00552

410 Kč s DPH
Skladem
ks

Po sběru jsou třešně doručeny na stanici, kde je ji pracovníci vizuálně prohlédnou a pro anaerobní fermentaci vyberou pouze ty dozrálé. Následně se třešně nasypou do plastových "GrainPro" pytlů, kde jsou uzavřené bez přístupu vzduchu a fermentují po dobu 18–24 hodin.

Při anaerobní fermentaci je nejdůležitějším aspektem kontrola procesu. V uzavřeném prostředí mikrobi rychle spotřebují kyslík a prostor se tak stane anaerobní, tedy bez vzduchu. Začínají převládat mikrobi, které se živí oxidem uhličitým a ty následně pohánějí fermentaci.

Druhů mikrobů je nekonečně mnoho, každý z nich ovlivňuje fermentaci jiným způsobem a přináší do kávy nové chutě. Jedny z nejúžasnějších a zároveň i jedny z nejnepříjemnějších chutí, které jsme v kávě ochutnali, pocházely právě z experimentálních fermentací.

Po fermentaci jsou třešně vyloupané na loupačce a přenesené do fermentačních tanků, kde jsou znovu pod vodou fermentované dalších 12 hodin. Následně je káva přenesena na africké postele, kde schne na slunci 15 dní.

Pražírna Father's Coffee Roastery
Země původu Etiopie
Proces zpracování Anaerobní
Profil pražení Filtrovaná káva
Zrnková/Kapsle Zrnková káva