Ethiopia Chelichele Black Honey Heirloom


JASMÍN, MERUŇKY, PAPÁJA


Země původu: Etiopie
Zpracovatelský závod: Chelichele
Zpracování: Black Honey
Odrůda: Heirloom
Nadmořská výška: 1945-1970 m. n. m.
Profil pražení: Filtrovaná káva

Gramáž
250 g
Více

Kód produktu: P00502

350 Kč s DPH
Není skladem

Zpracovatelský závod se nachází ve městě Gedeb, v regionu Yirgacheffe. V tomto regionu se průměrná velikost kávové farmy pohybuje okolo pěti hektarů.

Honey metoda zpracování není ve střední Americe ničím neobvyklým, ovšem v Etiopii se jedná o řekněme experimentální způsob zpracování, se kterým se zde běžně nesetkáme. 
Zpracování honey probíhá tak, že se po vytřídění třešní oloupe část dužiny. Z ponechané dužiny se do zrnka dostávají aromatické látky a podle množství ponechané dužiny rozdělujeme honey zpracování na white honey, yellow honey, red honey a black honey. Konkrétní metody se rozlišují podle barvy zrnek, jelikož ponechaná dužina na zrnku oxiduje a mění svoji barvu - tmavne. Tedy při white honey ponecháváme přibližně do 20 % dužiny a zrnka tak mají barvu spíše do bíla, naopak u black honey je na zrnku ponecháno kolem 80-90 % dužiny, která kvůli oxidaci zčerná.

Pražírna Coffee Plant
Země původu Etiopie
Proces zpracování Honey
Profil pražení Filtrovaná káva
Zrnková/Kapsle Zrnková káva