Ethiopia Malawo Honey


MANDARINKY, MED, RŮŽE


Země původu: Etiopie
Zpracovatelský závod: Daye Bensa
Zpracování: Honey
Odrůda: Heirloom
Nadmořská výška: 2200 m. n. m.
Profil pražení: Filtrovaná káva

Gramáž
250 g Více

Kód produktu: P00297

360 Kč s DPH
Skladem
ks

Nová Etiopie Malowo je káva zpracovaná metodou yellow honey. V Etiopii není tato metoda příliš obvyklá, a proto je takto zpracovaná káva cennější. Z 15 pytlů, celkového množství tohoto lotu, se nám podařilo získat 8. Takto zpracovaná káva v sobě spojuje to nejlepší z obou klasických zpracování (promytého a naturálního). V šálku se svěží acidita spojuje s ovocnou sladkostí mandarinek, květinovým aroma a medovou dochutí.

Káva pochází z oblasti Shantawene v regionu Sidamo a její název Malawo je pojmenování medu v jazyce Sidama. Daye Bensa je zpracovatelská stanice, do které přispívá 563 farmářů z okolí. Při zpracování honey metodou se káva vyloupe pouze částečně a nechá se fermentovat a sušit jen v dužině. Stanice takto zpracovává pouze malé množství opravdu kvalitních mikrolotů.
Pro stanici Daye Bensa je sledovatelnost jejich mikrolotů nesmírně důležitá. Vedou proto velmi pečlivě knihu záznamů. Když přijde sklizeň, všechna zrna se třídí podle vesnic a mikroregionů a jejich zpracování probíhá odděleně. To je klíčem k zajištění nejvyšší úrovně kvality. Daye Bensa se taky intenzivně věnuje místní komunitě. Systém odměn za kvalitu, konzistenci a množství pomáhá vylepšovat místním farmářům příjmy a životní úroveň. Zaměřují se také na vzdělání a spolupracují s ředitely škol ve vesnicích obklopujících farmu a poskytují jim prostředky na školní materiály pro studenty.

Pražírna Candycane coffee
Země původu Etiopie
Proces zpracování Honey
Profil pražení Filtrovaná káva
Zrnková/Kapsle Zrnková káva