Ethiopia Worka Wuri Washed


BROSKVE, MERUŇKY, ČERNÝ ČAJ


Země původu: Etiopie
Závod: Wuri
Zpracování: Promyté
Odrůda: Heirloom
Nadmořská výška: 1900/2100 m. n. m.
Profil pražení: Omni roast

Gramáž
250 g

Více

Kód produktu: P00062

330 Kč s DPH
Skladem
ks

Zralé třešně jsou přemístěny do zpracovatelského závodu. Dochází k pečlivému třídění a odstraňování dužiny před fermentací (po dobu 36-48 hodin), v závislosti na klimatických podmínkách. Po tomto procesu jsou zrnka s pergaminem důkladně omyta. Předtím, než jsou zrna sušena na slunci na vyvýšených afrických postelích (po dobu 12 - 15 dnů), je káva tříděna podle hustoty zrn. Poté jsou zrnka sušena do doby, dokud není dosaženo ideální vlhkosti. Ve dne je třeba zrnka v pergaminu pravidelně shrabovat a obracet, aby byl zajištěn konzistentní proces sušení. Káva bývá mezi 12. a 15. hodinou zakryta, aby byla chráněna před horkým sluncem. V noci jsou zrna zakrývána kvůli dešti a vlhkosti. Jakmile je káva vysušena na správnou vlhkost, je odeslána do hlavního města Etiopie, do Addis Abeby, aby byla ručně vytříděna. Poté je káva balena do GrainPro" pytlů na export.

Pražírna Ditta Artigianale
Země původu Etiopie
Proces zpracování Promyté
Profil pražení Omni roast