Honduras Ana Cecilia Estevez Anaerobic Natural Lempira


POMERANČE, WHISKY, PEČENÁ JABLKA, PRALINKY


Země původu: Honduras
Farmář: Ana Cecilia Estevez
Zpracování: Anaerobic Natural
Odrůda: Lempira
Nadmořská výška: 1270 m. n. m.
Profil pražení: Omni roast

Gramáž
250 g Více

Kód produktu: P00376

380 Kč s DPH
Skladem
ks

Při anaerobním zpracování se využívá fermentace, tedy nakvašování slupky a dužiny, díky čemuž káva dostane unikátní chuťový profil. Fermentace probíhá bez přístupu vzduchu v hermeticky uzavřených nádobách. Princip je jednoduchý. Dužina začne kvasit a kvasinky zkonzumují zbylý kyslík v nádobě, tím vznikne anaerobní prostředí, ve kterém se káva nechá několik dnů fermentovat. Po této fermentaci se třešně suší a poté se zrna vyloupou.