Indonesia Pegasing Washed Tim Tim & Gayo 1


TŘEŠNĚ, IBIŠEK, LIMETA


Země původu: Indonézie
Zpracovatelský závod: Pegasing
Zpracování: Washed
Odrůda: Tim Tim, Gayo 1
Nadmořská výška: 1300 - 1500 m. n. m.
Profil pražení: Filter roast

Gramáž
300 g Více

Kód produktu: P00506

350 Kč s DPH
Není skladem

Promývací stanice Team Pegasing  je oázou experimentálního zpracování kávy v oblasti, kde se tradičně všechna zrna zpracovávají metodou giling basah (wet hulled). Hendrův otec, Hamdan, se do oblasti Pegasing přestěhoval v roce 2006 a na nově zakoupené půdě začal pěstovat kávu. V roce 2010 se k němu přidal jeho syn, Hendra, který při studiu staré literatury narazil na různé jiné metody zpracování kávy, které začal na jejich farmě zkoušet. Spojil se s dalšími farmáři z Indonésie, kteří se věnují experimentálnímu zpracování kávy a vyvinul 10 různých metod, které používá na základě požadavků svých zákazníků, hlavně pražíren z Jakarty, aby tak zdůraznil atributy odrůd a terroiru.
V posledních letech Hendra investoval hlavně do tzv. post-harvesting facilities. Jedná se hlavně o loupačky na třešně, sušící postele nebo sklady. Na zpracovatelské stanici tak můžeme najít dvě nové loupačky, gravitační promývací kanály a několik krytých africký postelí.
Hendra taky vykupuje kávu od 70 farmářů z okolí, které přesvědčil ke sběru jen zralých třešní. Pokud někteří z farmářů cestují z větší dálky, aby doručili kávu na Team Pegasing, dostanou extra příplatek za vzdálenost.
Dále Hendra založil kávovou školku, kde pěstuje odrůdu Abyssinia, která byla původně přinesena holanďany z Jemenu. Farmáři, kteří přecházejí na tuto odrůdu na svých farmách jsou taky extra placeni, protože tato původní etiopská odrůda je typická svými malými výnosy.

Pražírna Father's Coffee Roastery
Země původu Indonézie
Proces zpracování Promyté
Profil pražení Filtrovaná káva
Zrnková/Kapsle Zrnková káva