Kenya Kamwangi Washed


REBARBORA, ČERVENÝ POMERANČ, VYSOKÁ SLADKOST


Země původu: Keňa
Zpracovatelský závod: Kamwangi
Zpracování: Promyté
Odrůda: SL28, SL34
Nadmořská výška: 1800 m. n. m.
Profil pražení: Filtrovaná káva

Gramáž
250 g Více

Kód produktu: P00226

340 Kč s DPH
Skladem
ks

Kamwangi se nachází v oblasti Gichugu v okrese Kirinyaga v centrální provincii. Nejbližším městem je Ngairiama a zpracovatelský závod Kamwangi je přidružen k družstvu Ngairiama FCS spolu se závodem Kainamui.

V tomto družstvu je téměř 1000 členů, z nichž každý má kolem 250 kávovníků rostoucích vedle kukuřice, banánů, makadamiových stromů a fazolí. Družstvo se věnuje zlepšování kvality života svých členů, zvyšováním produkce kávy a také zlepšováním kvality zpracovávané kávy. Družstvo má certifikaci Rainforest Alliance, což vedlo k lepšímu přístupu ke školení a větší transparentnosti pro členy. Byl také vyvinut systém kreditů, který pomáhá s předběžným financováním pro členy družstva, kteří jej mohou použít k pokrytí výdajů na farmě nebo k placení školného.

Káva je ručně sbírána malými farmáři a dodávána do Kamwangi, kde je káva vyloupána. Na začátku jsou třešně s větší hustotou odděleny od nezralých „mbuni“ (jsou to třešně, které vyplavou na hladinu v kádi). Hustší třešně klesnou a jsou přepravovány kanály do fermentační nádrže. Tato první fáze fermentace trvá přibližně 24 hodin, poté se třešně promyjí a posílají do sekundární fermentační nádrže na dalších 12-24 hodin. Jakmile je proces fermentace dokončen, třešně vstupují do promývacích kanálů, kde se dále rozdělí dle hustoty. Zrna s vyšší hustotou se očistí od zbytku dužiny. Promytá zrna se pak posílají kanály do máčecích nádrží, kde mohou ležet pod čistou vodou dalších 24 hodin. Zrna jsou poté přemístěna na sušící stoly, kde jsou položeny v tenké vrstvě, aby bylo možné rychle odstranit přibližně 50% vlhkosti. Tato první fáze sušení může trvat přibližně 6 hodin, dále se zrna shromáždí a položí do silnějších vrstev, kde se suší 5-10 dní.

Pražírna Cocóra Specialty Coffees
Země původu Keňa
Proces zpracování Promyté
Profil pražení Filtrovaná káva
Zrnková/Kapsle Zrnková káva