Rwanda Bugoyi 100 hours Anaerobic Fermented Red Bourbon


MERUŇKY, JAHODY, ČERNÝ ČAJ


Země původu: Rwanda
Závod: Bugoyi
Zpracování: 100 hours anaerobic
Odrůda: Red Bourbon
Nadmořská výška: 1800 m. n. m.
Profil pražení: Omni roast

Gramáž
250 g
Více

Kód produktu: P00370

390 Kč s DPH
Není skladem

Zpracovatelský závod Bugoyi se nachází v oblasti Rutsiro.
V tomto závodě pracuje majitel Emmanuel Rusatira s novou fermentční technikou, při které používá tradiční hrnce na vaření, které se nazývají Intango. Třešně jsou v hrncích smíchány s vodou, kterou vzali z loupaček, tudíž voda obsahuje velké množství cukrů z oloupané dužiny. Doba fermentace je 72 hodin a je lépe kontrolovatelná, protože jsou hrnce vyrobeny z jílu, díky čemuž neabsorbují teplo a třešně zůstávají chladné.
Tato káva byla fermentována 100 hodin a poté jsou zrna rozprostřeny na sušících stolech, kde jsou každé dvě hodiny otáčeny. Zrna jsou sušena pomalu, protože jsou chráněna před přímým sluncem během prvních pětí dnů.

Pražírna Coffee Pirates
Země původu Rwanda
Proces zpracování Anaerobní
Profil pražení Omni roast
Zrnková/Kapsle Zrnková káva